Allmennleger på akuttkurs


- Dette er gull, sier Torben Mertz, allmennlege på Stjørdal (nr. 2 fra høyre). Foto: Live Oftedahl.

- Dette er gull, sier Torben Mertz, allmennlege på Stjørdal (nr. 2 fra høyre). Foto: Live Oftedahl.

Det fikles med sambandsutstyr, smeller i larynxtubeballonger og klikker i scoopbårer. Allmennlegene er på kurs i akuttmedisin. Snart blir det obligatorisk.

Forkortet artikkel fra Ambulanseforum nr. 6 2009

Lyst til å abonnere? Trykk her!

– Vi blir jo bare slengt av gårde på legevaktbilene uten å nødvendigvis ha gjennomgått akuttkurs, og det er klart at det trenger vi, fortsetter Mertz som er allmennlege på Stjørdal.

Blir obligatorisk i 2012
Nidaroskongressen samler for tiende gang leger fra hele Norge til en arbeidsuke med ulike foredrag og kursrekker. 60 av deltakerne har fått plass på kurset i akuttmedisin.

Snart blir det obligatorisk med  kurstimer i akuttmedisin for spesialister i allmennmedisin i forbindelse med resertifisering hvert femte år. Resertifisering for spesialiteten allmennmedisin krever 300 kurstimer hvorav minimum 15 av disse skal være emnekurs i akuttmedisin fra og med 01.01.2012.

– Kurs i akuttmedisin for allmennlegen høyaktuelt. I utkantkommunene er det spesielt viktig å kunne akuttmedisinsk behandling da man ofte er alene og først på stedet. I større byer er det ikke mindre viktig pga hyppigheten av akutte hendelser, fastslår Kristine Asmervik, som er med i Nidaroskongressens kurskomité, og som til daglig jobber som spesialist i allmennmedisin, er kommuneoverlege i Malvik og leder i kurskomitéen i Sør-Trøndelag.

– Legeforeningen jobber med å få allmennlegene ut fra kontoret og tilbake i legevaktarbeidet.

Det jobber mellom 4 og 5000 allmennleger i Norge, og når alle disse må på kurs hvert femte år, sier det seg selv at etterspørselen etter slike kurs vil øke.

Mer om denne saken i Ambulanseforum nr. 6 2009.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.