Hopp til hovedinnhold


Legger ned ambulansen i Sørreisa

Styret i UNN vedtok i dag å kutte ambulansestasjonen i Sørreisa.

Styret i UNN vedtok i dag å kutte ambulansestasjonen i Sørreisa, skriver Folkebladet.

UNN-styremøtet fulgte i dag innstillingen og bestemte at ambulansestasjonen i Sørreisa legges ned og flyttes til Finnsnes.

- Vi mener dette er godt utredet. Utrykningstidene er fortsatt innenfor kravene. Når fagfolkene sier at det er fullt forsvarlig å gjøre dette, så stoler jeg på det, sier UNN-styreleder Jorhill Andreassen.

Syv millioner

Nedleggelsen er ment å spare UNN én million kroner i 2010 i en total innsparingkrav på akuttmedisin på 7,2 millioner kroner.

- Totalt har vi omstillingstiltak for 120 millioner i 2010. Så de syv millionene har fått mye fokus. Men jeg skjønner at det smerter når ting legges ned, sier Andreassen.

I forhold til de ansatte ved ambulansestasjonen, så vil de i følge Andreassen bli tilbudt omplassering til stasjonene i Målselv og Lenvik.

Motbør

Styret i UNN vil følge konsekvensene av vedtakene nøye.

- Styret registrerer at endringer i ambulansetjenesten skaper bekymring i noen kommuner, og forutsetter at utviklingen på dette området følges nøye.

I bakgrunnen skriver direktør Tor Ingebrigtsen:

"Endringene i ambulansetjenesten vil medføre noen minutter økt responstid i enkelte områder, og noe økt risiko for samtidighetskonflikter. Det er direktørens vurdering at disse endringene representerer en ressursutjevning, og ikke en reduksjon som stiller de berørte områdene i en dårligere situasjon enn sammenlignbare områder andre steder i UNNs opptaksområde."

Lavangen, Nordreisa, Kvænangen og Kåfjorden er også rammet av kutt.

Les mer om saken i Folkebladet

Les også Nordlys: Vedtok kutt i ambulanseberedskapen