Hopp til hovedinnhold


Paramedic nektet å hjelpe døende mor

En kvinnelig medic er beskyldt for å ha nektet å hjelpe en døende mor da hun var redd for å gå inn på en pub alene.

En kvinnelig medic er beskyldt for å ha nektet å hjelpe en døende mor da hun var redd for å gå inn på en pub alene.

Storbritannia: Melissa Procter-Blain, 32, døde etter et hjerteinfarkt.

Familie og venner sier hun ikke ble hjulpet av paramedicen som nektet å gå inn i puben, fordi hun følte seg truet. Da hun ble overtalt til å gå inn i baren, nektet hun å gjøre gjenoppliving av trebarnsmoren alene. En av pubens gjester prøvde å gi livbergende hjelp inntil annet ambulansepersonellet ankom.

Pubens eier, Michelle Doherty, 34, ønsker at hendelsen skal få følger for paramedicen:

- Vi ventet utenfor på ambulansen og så at den parkerte nedi veien. En fyr løp dit og sa at hun var på feil sted. Han kom tilbake og sa at hun ikke ville gå inn, så medeieren gikk for å prate med henne. Hun sa hun ikke var autorisert i å gå inn i en pub alene, og at hun bare ville gå inn om han kunne garantere for hennes sikkerhet.

En venn av den avdøde forteller at da paramedicen gikk inn i puben så hun på Procter-Blain som skummet ved munnen, og sa at hun ikke var autorisert til å utføre HLR alene.

Kunde Leanne Dono forteller: - Jeg snakket med damen på nødsentralen, hun sa at vi måtte telle åndedragene. Jeg telte en, deretter var det en lang pause, så telte jeg en ny. Da jeg kom til fem var ansiktet grått og det skummet av munnen hennes. Jeg fortalte damen på telefonen at jeg trodde hun var død.

- Da kom paramedicen. Jeg sa at damen fra nødsentralen sa hun kunne prøve HLR, men hun sa hun ikke kunne gjøre det alene. Kjæresten min Scott begynte å gjøre HLR i stedet.

- Det var forferdelig. Alle bare sto rundt og gråt, det var ikke truende. Alle var bare lei seg.

Proctor-Blain var død ved ankomst til sykehuset.

East Midlands Ambulance Service logget samtalen som en prio 1. To kjøretøy ble sendt ut, en rask responsbil som kom etter seks minutter, og en ambulanse som kom etter ti.

En talsmann sier at paramedicen tok med det medisinske utstyret inn i puben, men følte at atmosfæren var anspent og truende.

Stefaren, John Page, som var med henne da hun døde.

- Jeg måtte stå der og se lyset gå ut av min datters øyne mens den kvinnen nektet å behandle henne.

Talsmannen fra ambulansetjenesten sier at de startet en undersøkelse rett etter at de fikk en klage fra den avdødes mann. - Når vi har gjort ferdig undersøkelsen vil vi fortelle Mr og Mrs. page resultatet.

Den avdødes barn på 14, ni og fire blir tatt vare på av stefaren og den avdødes mor.

Les hele saken på EMS1: UK paramedic refuses to help dying mother in pub