Hopp til hovedinnhold


Nødsentralen i Drammen flytter trolig ikke før over jul

Flyttingen av nødsentralen til Sykehuset Buskerud er ytterligere forsinket. Men planene om «kabler over elva» er skrinlagt.

Flyttingen av nødsentralen til Sykehuset Buskerud er ytterligere forsinket. Men planene om «kabler over elva» er skrinlagt.

Martin Olsen, helsefaglig direktør ved Sykehuset Buskerud, forteller at de nå har kommet i mål med en plan for å flytte nødsentralen sammen med politiets og brannvesenets nødsentral.

– Vi har ambisjoner om å gjøre det før jul, men realistisk sett vil nok dette ikke være i drift før 1. februar, sier Olsen.

LES OGSÅ: Prosjekt Samlokalisering i Drammen

Tidligere har ledelsen ved sykehuset lovet «i løpet av høsten», et løfte som ikke blir holdt. Brannvesenet og politiet er allerede på plass.

– Først må vi skaffe penger, og så må vi flytte utstyret og kvalitetssikre det. Vi må vite hva vi gjør, sier Olsen.

Rundt to millioner kroner er satt av til dette prosjektet etter at Sykehuset ifølge Olsen både har ristet, vendt og skrubbet steinene.

Planene om ikke å kjøpe inn nytt datautstyr, men i stedet å sende informasjonen gjennom noen kabler over Drammenselva er lagt bort.

– Vi skal flytte det vi kan flytte og kjøpe nytt utstyr der vi må. Noe utstyr kan bli stående igjen på sykehuset – for å sende «generell informasjon». Men alt datautstyr som er koblet opp mot at nødsentralen skal fungere vil være lokalisert i den nye sentralen, legger Olsen til og lover at det skal være et minst like sikkert system som i dag.

Tillitsvalgt Anita Riise Pettersen hos nødsentralen sier hun er glad for at det endelig er funnet penger til flyttingen.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått en framgang og at vi nå har noe konkret å forholde oss til, sier hun.