Datatrøbbel for ny nødsentral

Samlokaliseringen av ny nødsentral i Drammen skjer ikke helt uten trøbbel. I toppetasjen her skulle AMK-sentralen etter planen holdt til nå.

Samlokaliseringen av ny nødsentral i Drammen skjer ikke helt uten trøbbel. I toppetasjen her skulle AMK-sentralen etter planen holdt til nå.

Sykehuset Buskerud mangler penger til nye dataservere når nødsentralen skal flyttes til politihuset. Sykehuset vurderer å legge datakabler over Drammenselva.

Les hele saken i Drammens Tidene: Datatrøbbel for ny nødsentral

Tidligere i Ambulanseforum: Prosjekt Samlok i Drammen

DRAMMEN: Den nye nødsentralen i politihuset skal i tillegg til Onkel politis 112-sentral, romme brannvesenets og sykehusets nødsentraler.

Politiet og brannvesenet er flyttet inn, mens de ansatte på sykehusets nødsentral fortviler over å holde til i gamle lokaler på sykehuset.

I juli skrev Drammens Tidende om tillitsvalgte ved sykehuset som gikk ut mot den nye administrasjonen i Vestre Vikens «luksuslokaler» i NRK-bygget ved siden av politihuset.

Samtidig som sykehusets lokaler for nødsentralen i politihuset, som sykehuset nå betaler leier for, står tomme.

Bestemmes mandag

Sykehusets helsefaglige direktør, Martin Olsen, lovet da at en flytting skulle bli gjort innen høsten.
Nå forteller han at senest mandag skal sykehuset bestemmer seg for hvordan de skal flytte nødsentralen over elva til Strømsø-siden.

– Vi vil få presentert et forslag på fredag, sier Olsen.

Forslaget vil etter stor sannsynlighet inneholde en løsning hvor datautstyr, hvorav mye er flere år gammelt, skal stå på Sykehuset Buskerud, og en kabel på en eller annen måte skal koble det sammen med operatørenes datamaskiner på den andre sida av elva.

– Å kjøpe helt nytt utstyr er for kostnadskrevende slik det er nå, sier direktøren.

-Ikke større risiko

Knut Arne Giertsen, klinikksjef ved intern service, er med i gruppa som forbereder forslaget.

– Vi snakker om å få opp et nettverk. Det kan være å grave en kabel under elva, men vi vet ikke om det er nødvendig. Kanskje Telenor eller andre også har tilgjengelige kabler vi kan bruke, sier Giertsen.
Han mener også det ville vært mye mer risikabelt å flytte datasystemene fysisk over til politihuset.

– Det er usikkert og krevende.

Giertsen sier også at de ikke vil gå med på en løsning som vil være mer risikabel enn slik det er i dag.

– Målsettingen er å gjøre slik at det ikke er større risiko for at systemene blir utilgjengelige, fortsetter han og legger til at på lang sikt planlegger de å ruste opp systemene.

Hvor lang tid det vil ta, før flyttingen uansett kan skje, vil Giertsen ikke si noe om ennå.

Skeptiske ansatte

Anita Riise-Pedersen, tillitsvalgt for sykepleierne, ved AMK-sentralen er ikke fornøyd med at flyttingen ikke vil innebære nytt datautstyr med det første.

Vi ansatte merker at datasystemet vi jobber med periodevis blir veldig tregt. Program vi bruker faller ut og vi må utføre unødvendige tidkrevende oppgaver som vi kunne vært spart om systemet var nytt og oppdatert, sier hun.

Hun spør også om hvor sikkert dette vil være, hvor fort det går an å reparere disse kablene om det blir noe feil og hvor lenge 113-sentralen eventuelt kan ligge nede.

Det kunne ikke noen på Sykehuset Buskerud svare på i går -ettersom de ikke har bestemt seg for hvordan dette konkret skal gjøres. Kostnadene var også i det blå.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.