Hopp til hovedinnhold


Nytt nødnett: Evaluering av prosjektorganiseringen

Ny rapport fra DIFI: Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) har på oppdrag fra Justisdepartementet gjennomført en evaluering av organiseringen i Nødnettprosjektet.

Ny rapport fra DIFI: Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) har på oppdrag fra Justisdepartementet gjennomført en evaluering av organiseringen i Nødnettprosjektet. DIFI konkluderer med at nødnettprosjektet er et stort samordningsprosjekt, og at samarbeidet i seg selv medvirker til bedre forståelse og samordning mellom nødetatene.

Les hele rapporten her.

Evaluering av teknologivalg for nødnett finner du her.

Les hele pressemeldingen på politi- og justisdepartmentets nettsider

Krevende prosjekt
Gjennom arbeidet har samarbeidspartnerne erfart at prosjektet er krevende og innebærer utfordringer som også andre samordningsprosjekter vil møte. I all hovedsak har disse utfordringene blitt løst, men DIFI mener at det er nødvendig å gjennomføre noen endringer.

Justisdepartementet og Direktoratet for nødkommunikasjon vil bl.a. legge DIFIs rapport til grunn for arbeidet med styringsdokumentet for landsdekkende utbygging.

Første utbyggingsområde
På bakgrunn av Stortingets vedtak i saken om nytt felles digitalt radiosamband for nød- og beredskapsetatene, jf. Inst. S. nr. 104 (2006-2007) og St. prp. nr. 30 (2006-2007), pågår det nå utbygging og implementering av et første utbyggingsområde som omfatter politidistriktene Follo, Romerike, Oslo, Asker og Bærum, Søndre Buskerud og Østfold.  Før en behandling om landsdekkende utbygging skal det gjennomføres en evaluering av første trinn.

Blant flere evalueringstiltak er det lagt til grunn at prosjektgjennomføringen i Nødnettprosjektet skal evalueres for å sikre en hensiktsmessig utbygging og innføring fra leverandørens, statens og nødetatenes side. Høsten 2008 ga Justisdepartementet DIFI oppdraget med å gjøre denne evalueringen.