Hopp til hovedinnhold


Hjerneblødning mistolket som ruspåvirkning

En 27 år gammel svenske var på besøk i Gøteborg, da han ble feilbedømt av ambulansepersonell for å være ruspåvirket. Nå anmelder samboeren hans hendelsen til det svenske helsetilsynet.

200px-pet_normal_brainEn 27 år gammel svenske var på besøk i Gøteborg, da han ble feilbedømt av ambulansepersonell for å være ruspåvirket. Nå anmelder samboeren hans hendelsen til det svenske helsetilsynet, Hsan, skriver Smålandsposten.

Mannen var meldt savnet siden han allerede hadde vært borte et døgn. Når han dukket opp i en taxi ved hotellet der to arbeidskolleger befant seg pratet han usammenhengende og hadde dårlig orienteringsevne. Klærne var skitne og han var delvis dekket av olje og sot. En ambulanse ble sendt til stedet.

Mannen klaget over hodeverk og nedsatt hørsel. På stedet ble mannen bedømt av ambulansepersonellet for å være ruspåvirket, uten at noen prøver ble tatt. Ambulansepersonellet mente at en natts søvn ville hjelpe. Mannen var ikke bedre neste dag og ble sendt hjem til Växsjø.

Samboeren skriver i sin anmeldelse at vel hjemme kjente han henne ikke igjen i enkelte øyeblikk. På sykehuset fikk han konstatert flere skallefrakturer og blødninger i hjernen.

Hendelsen skjedde i begynnelsen av januar, og samboeren skriver i sin anmeldelse at han fremdeles ikke har kommet seg.