Hopp til hovedinnhold


Helse Midt anker ambulansedom fra Sunnmøre Tingrett

Helse Midt-Norge RHF mener det er flere grunner til å anke dommen fra Sunnmøre Tingrett i saken der Akutt Helse SUS er tilkjent erstatning etter å ha tapt i konkurransen om ambulansetjenester.

helsemidt114_450Helse Midt-Norge RHF mener det er flere grunner til å anke dommen fra Sunnmøre Tingrett i saken der Akutt Helse SUS er tilkjent erstatning etter å ha tapt i konkurransen om ambulansetjenester, skriver de på sine nettsider.

Les pressemeldingen på Helse Midt-Norges sider

Bakgrunn: Helse Midt tapte rettsaken på Møre

- Det vil være både prinsipielt og saklig grunnlag for å prøve denne saken for en høyere rettsinstans. Vi mener at det ikke er riktig at Akutt Helse SUS kan tilkjennes positiv kontraktsinteresse. I praksis betyr kjennelsen fra tingretten at et selskap, og i denne sammenheng et selskap under stiftelse (SUS), kan påberope seg og få erstatning for et antatt overskudd på en kontrakt de ikke fikk. Og dette uten at det kreves særlige bevis for at de ville ha fått kontrakten dersom saksbehandlingsfeilene tenkes borte. Selv om det er gjort formelle feil i gjennomføringen av konkurransen om ambulansetjenester, mener vi at det kan stilles spørsmål ved flere av de konklusjoner som tingretten har trukket i denne saken, sier kst.adm.dir. Bjørn Erikstein i Helse Midt-Norge RHF.

Her kan du lese utskrift av Sunnmøre tingretts dom av 12.02.09 (pdf-dokument)

Kontaktperson for media:
Kst.adm.dir. Bjørn Erikstein, Helse Midt-Norge RHF – mob. tlf. 48168759