Hopp til hovedinnhold


Gaza: Røde kors krever umiddelbar tilgang til sårede

Internasjonale Røde Kors (IRCC) melder på sine hjemmesider at den israelske hæren hindrer behandling av sårede palestinere.

icrc200Internasjonale Røde Kors (IRCC) melder på sine hjemmesider at den israelske hæren hindrer behandling av sårede palestinere.

7. januar fikk palestinske Røde Kors endelig tilgang til flere hus i Zaytun, et nabolag i Gaza by som hadde vært utsatt for israeleske angrep.

De hadde bedt om en trygg korridor for å få ambulanser til området siden den 3. januar, men fikk først tilgang kvelden den 7. januar.

Der fant de blant annet fire små barn som klamret seg til sin døde mor i et av husene. De var for svake til å reise seg på egen hånd. I alt var det 12 døde som lå rundt omkring på madrasser. I et annet hus fant de 15 overlevende inkludert flere sårede. I neste hus tre døde.

Israelerske soldater postert 80 meter unna ba dem forlate området.

- Dette er en sjokkerende hendelse, sier Pierre Wettach, Røde Kors hovedrepresentant i området. - Israelerne må ha vært klar over situasjonen, men har ikke hjulpet de sårede eller latt oss hjelpe dem.

Røde Kors skriver på sine hjemmesider at de mener at det israelske militæret i dette tilfellet unnlot å utføre sin plikt i henhold til internasjonal humanitær rett. Den forsinkede tillatelsen til å gi tilgang til å evakuere de sårede er uakseptabel.