Utstyr

Kundeansvarlig Kjetil Hay fra Avalon Medical demonstrerer lakenet Jona 200.

– Sparer tid og reduserer smitterisiko

Lakenet absorberer tre-fire liter kroppsvæske per kvadratmeter. – Det er både tidsbesparende og reduserer smitterisiko for andre pasienter, sier ambulansearbeider Kjell Einar Lie.

Publisert Sist oppdatert

Når Ambulanseforum er med på EMS Ambulansemesterskap Telemark, treffer vi kundeansvarlig Kjetil Hay fra Avalon Medical i resepsjonen på Gaustablikk Fjellresort. Han vil demonstrere lakenets egenskaper og ber om en stor flaske vann fra baren. Flasken med lunkent vann tømmer han utover båren. Vannet absorberes. Når han løfter opp lakenet holder det seg på plass

– Kjenn med hånden under, oppfordrer Hay. Og som han virker helt trygg på, så er det helt tørt mellom lakenet og båremadrassen.

– Dette er et såkalt høyabsorberende laken, som er det eneste på markedet. Det produseres på fabrikken til ASAP Norway i Skien. Det er flere typer produkter, og et av dem er for ambulanse, forklarer Kjetil Hay.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS