Utenriks

Vikarlegen skrev ut tunge legemidler – til seg selv

Wiviann Carlssons mann Bengt fikk ikke behandling i tide og døde av akutt hjernehinnebetennelse. Nå avsløres det at legen som tok imot Bengt hadde prøvetid på legepapirene etter å ha skrevet ut narkotikaklassifiserte legemidler til seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Wiviann Carlssons mann Bengt fikk ikke behandling i tide og døde av akutt hjernehinnebetennelse. Nå avsløres det at legen som tok imot Bengt hadde prøvetid på legepapirene etter å ha skrevet ut narkotikaklassifiserte legemidler til seg selv, skriver P4 Kalmar.

SVERIGE: Wiviann Carlsson forteller om hvordan hun og Bengt ble møtt av legen på Kalmarjouren når de kom inn dit:

– Bengt roterte som en propell på brisken, og jeg måtte stå og holde i ham. Etter en svært kort undersøkelse sier legen at han er for syk til å være der, og at han skal til akuttmottaket. Da sier jeg: "Jaha, men hvordan skal vi komme dit da?" "Du får vel ta ham i bilen," sier han da.

Så går legen fra rommet uten å hjelpe til med en rask transport til akuttmottaket, selv om han ifølge journalen mistenker hjernehinnebetennelse.

Kritikk fra helsetilsynet
Bengt var nå ukontaktbar, satt i en rullestol og kastet opp. Wiviann klarte ikke å kjøre ham selv og måtte i stedet vente på en taxi i en halv time, til tross for at ektemannen altså var alvorlig syk.

Bengt døde dagen etter.

Etter Bengts død kritiserte Socialstyrelsen (tilsvarende det norske helsetilsynet) blant annet Kalmarjouren for at det manglet dialog mellom lege og sykepleier, og at forsinkelsen kunne ha ført til Bengts død.

Les mer om saken hos P4 Kalmar Sveriges Radio

Powered by Labrador CMS