Utenriks

Flere og flere kjører ambulanse unødvendig

Blant ambulanspersonellet snakkes det om problemet med unødige transporter, der pasienten ikke hadde trengt akutt hjelp, men heller burde tatt seg til legen eller akuttmottaket for egen maskin.

Publisert Sist oppdatert

Blant ambulanspersonellet snakkes det om problemet med unødige transporter, der pasienten ikke hadde trengt akutt hjelp, men heller burde tatt seg til legen eller akuttmottaket for egen maskin, melder SVT.se.
SVERIGE: For Falck som kjører ambulansene i blant annet Lund på oppdrag av Region Skåne har antallet oppdrag økt med 40 prosent på bare noen får år.
Samtidig har gjennomsnittstiden per oppdrag økt, blant annet på grunn av at det kan være kø for ambulansene inn til akuttmottaket. Ambulansepersonellet må ofte bli igjen inne på akutten til mottakende personell kan ta over.
Antallet biler er derimot like mange - eller få - som tidligere, og det innebærer en risiko for at den som virkelig trenger en ambulanse kan risikere å måtte vente.
To grupper virker overrepresentert: unge menn og kvinner som overtolker sine egne symptomer og mer eller mindre krever å få kjøre med ambulanse, samt folk som ikke har kommet fram på telefon til legen, deretter ringer sjukvårdsopplysningen til de til slutt ikke ser noen annen utvei enn å ringe SOS Alarm.
Les mer om saken hos SVT

Powered by Labrador CMS