Utenriks

– Flere døde i kjedekollisjon i Sverige

Flere mennesker skal ha omkommet i en kjedekollisjon på E4 i Sverige tirsdag formiddag. Mellom 50 og 100 kjøretøy skal ha vært involvert i ulykken.

Publisert Sist oppdatert

Flere mennesker skal ha omkommet i en kjedekollisjon på E4 i Sverige tirsdag formiddag. Mellom 50 og 100 kjøretøy skal ha vært involvert i ulykken, melder NRK.
Ulykken skjedde ved Tranarpsbron utenfor Helsingborg sør i Sverige i morgentimene tirsdag.
Oppdatering: Onsdag nedjusteres tallet til en død. Over 100 kjøretøy var involvert, derav 50 lastebiler og 46 skadde ble kjørt til sykehus.
Det er snø, tåke og vanskelige kjøreforhold i området, og ifølge Aftonbladet kan opptil 20 lastebiler og 30 personbiler være involvert.
Expressen melder i 13-tiden at det kan være snakk om så mange som 100.
Politiet har hittil bekreftet at minst 30 kjøretøy er involvert.
– Det er umulig å svare på hvor mange som er innblandet, opplysningene varierer så mye, sier Paula Hannevind ved trafikksentralen til Aftonbladet.

– Kaotisk

Veien er nå stengt i begge retninger, og politiet har bestilt busser til stedet. Ifølge Expressen strekker køen seg kilometer fra ulykkesstedet.
– Det er kaotisk på stedet. Vi er på plass, men får ikke gjord så mye akkurat nå. Det er så dårlig sikt at det er livsfarlig å gå ut av bilene. Det smeller fortsatt i begge retninger, sier Kenneth Eriksson ved brannvesenet i Helsingborg.
– Det er flere skadde og døde, men vi har ingen flere nøyaktige opplysninger akkurat nå, sier kollegaen Christer Haraldsson.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS