Utenriks

10 nordjyske ambulanser installerer videokameraer

Når ambulansearbeidere i Nordjylland behandler pasienter, vil de fremover kunne bruke et videokamera hvis de ønsker veiledning fra en lege.

Publisert Sist oppdatert

Når ambulansearbeidere i Nordjylland behandler pasienter, vil de fremover kunne bruke et videokamera hvis de ønsker veiledning fra en lege, skriver Beredskabs-Info.

Ti ambulanser og en akuttlegebil får nemlig installert et avansert videokamera med trådløs forbindelse, og hvis pasienten samtykker, kaller ambulansepersonellet opp til et akuttmottak, akuttlegebilen eller en annen sykehusavdeling, og legen kan så vurdere pasientens tilstand.

- Det er et teknologisk fremskritt, som vi ikke kjenner til andre steder. Det er alltid bedre å kunne se pasienten og vurdere, enn å lytte til en vurdering fra ambulansearbeideren. Med video kan en lege gi en pasient en bedre behandling enn tidligere, og vi venter oss et positivt resultat av prosjektet, sier Poul Anders Hansen, som er prehospital leder i Region Nordjylland.

Ambulansearbeiderne vil få en kort instruksjon i bruken av utstyret, men det er ganske enkelt, forteller Falcks ambulansesjef, Kjeld Brogaard.

- Med videokameraet i hånden trykker ambulansepersonellet på en knapp for den avdelingen han vil ringe til. På et ulykkessted eller ved avhentning i hjemmet vil videoutstyret gi ambulansepersonellet en enda større faglig sikring i arbeidet, sier Kjeld Brogaard.

Videokameraet har fem SIM-kort installert, og ved å anvende flere teleselskaper, sikres det at videosignalet så langt som mulig går igjennom fra alle steder i regionen.

Les mer om saken i Beredskabs-Info

Powered by Labrador CMS