Stasjonen vår

Stasjonen vår: Bodø ambulansestasjon

Ambulansestasjonen i Bodø gir en god miks fra behandling under lengre transport til storbyproblematikk. – Det er et spennende område hvor det skjer mye, sier ambulansearbeider Bjørn-Hallvard Olderli.

Publisert Sist oppdatert

Bodø Ambulansestasjon har døgnbemannede biler på 55.000 innbyggere. De 24 ansatte går i 12-timersskift, og det er i tillegg en reservebil. Totalt er mer enn 7000 oppdrag i året som kan være ganske så variert.

Dekningsområdet for ambulansestasjonen er stort. Moen ganger kan oppdragende være krevende, som når man må man ut med båt til øyene utenfor Bodø. For eksempel hvis det skjer noe på Bliksvær eller Helligvær er det ut av bilen for å fortsette oppdraget i en redningsskøyte. Vestfjorden er snarere et havstykke enn en fjord, og tar vi for eksempel Helligvær, så er ikke det bare en øy. Her liger de tilhørende øyene Sørvær, Brønnøy, Storsørøy, Vetterøy og Vokkøy.

– Når været er som verst kjører vi først innom sykehuset og henter mer kvalmedempende medisiner. De er da for oss selv, forklarer Bjørn-Hallvard Olderli. Forrige gang det var storm, var det en covid-pasient som skulle hentes.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS