Stasjonen vår

Vaktbytte i Åseral. Fra v. ; Susanne Bråtveit, Nicklas Hovde, Camilla Eikild og Janicke Hansen.

Stasjonen vår: Åseral ambulansestasjon

Åseral ambulansestasjon er en liten stasjon i en liten Sørlandskommune. Kun en ambulanse i en kommune med snaue tusen innbyggere. Og litt langt unna det meste. Snaue ni mil til sykehuset i Kristiansand og drøye tolv mil til Arendal Sykehus.

Publisert Sist oppdatert

Nærmeste ambulanse i backup er også et stykke unna. Det er tre mil til Eiken retning vestover mot Stavanger. Eller snaue fem mil til Evje i Setesdalen, som er nærmeste stasjon mot øst. Så Åseral ambulanse kan sies å være en stasjon som utmerket godt kan være en representant for de mange små stasjonene i litt grisgrendte strøk.

Amerikansk stasjonsvogn i 1967

I Åseral har det vært ambulanse helt siden 1967 da drosjeeier Toralf Austrud fant ut at det gikk an å kombinere drosjevirksomheten med sittende pasienter, til også å betjene de som hadde behov for å strekke seg ut. Og den første ambulansen var en amerikansk Ford Galaxy stasjonsvogn han overtok etter en tidligere drosjeeier, med hjemmesveiset bårefeste og takgrind med plass til blålampa. Helt annerledes en dagens målestokk, men etter den tidens standard et voldsomt fremskritt for beboerne i kommunen.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS