Responstid

Ta ikke sikkerheten fra oss

Publisert Sist oppdatert

I sentraliseringens navn plukker dere sakte men sikkert tjenester fra oss i distriktene: En ambulanse er ikke bare et kjøretøy når en blir syk, den er også en forsikring for alle som lever et aktivt liv, skriver en leser i Rana Blad.
Gjennom mange år er ambulansetjenesten utviklet og bygd ut til den trygghet den i dag skaper ute i bygdene. I februar skal Helgelandssykehuset vedta ny ambulanseplan og det ser her ut som om kommuene Lurøy og Nesna vil miste sine ambulansebiler.
I begge kommunene er det over 2000 beboere, men dette ser ikke ut til å være nok for våre helsetopper til at vi får beholde et godt utbygd ambulansetilbud.
En ambulanse er ikke bare et kjøretøy når en blir syk, den er også en forsikring for alle som lever et aktivt liv. Denne sikkerheten vurderer helgelandssykehuset å ta fra oss.
I dag kan ambulansen frakte meg fra Nesna til Rana sykehus på en time, med flytting til Utskarpen vil denne kjøretiden bli en halv time mer, hvis den da ikke er i Lurøy. Er den i tjeneste i Lurøy må Helgelandssykehuset sende ut en ny ambulanse fra Mo, dette medfører at kjøretiden vil bli to timer mot dagens en time.
Den store endringen i tidsbruk kan være forskjell mellom liv og død. Denne usikkerheten i seg selv kan være med å skape frykt. Den samme situasjonen vil det bli for en beboer i Lurøy hvis ambulansen er på Nesna.
I sentraliseringens navn plukker dere sakte men sikkert tjenester fra oss i distriktene, forsyn dere, men ta ikke sikkerheten fra oss, la oss beholde dagens ambulanseplan.
Les hele leserinnlegget i Rana Blad

Powered by Labrador CMS