Responstid

Fikk ikke ambulanse

Mann lå blødende igjen etter slagsmål på bygdefest - fikk ikke ambulanse.

Publisert Sist oppdatert

Mann lå blødende igjen etter slagsmål på bygdefest - fikk ikke ambulanse, skriver Nordlys.

- Denne gangen gikk det bra. Det er imidlertid skremmende å tenke på at vi kan mangle ambulansebil i langt mer alvorlige situasjoner enn dette, sier Silje Båtnes. Hun er sykepleier og arbeider ved nevrointensiven på Ullevål sykehus i Oslo. Nå var hun hjemme i Nordreisa på juleferie.

Hun har tenkt på hva som ville ha skjedd dersom mannen hadde vært litt hardere skadd og hadde oppholdt seg litt lengre vekk fra helsesenteret. Ambulanseberedskapen i Nordreisa har vært bedre enn den er nå.

Fram til 2009 var det alltid to ambulansebiler på vakt. I 2010 måtte UNN spare penger, og vedtok å redusere til en ambulansebil på vakt om nettene, i helgene og under høytider. På vanlige hverdager betjenes kommunen fortsatt av to ambulansebiler.

- Politiet var på stedet. Mannen ble lagt inn på et lite rom. Siden jeg er sykepleier, ble jeg bedt om å sjekke tilstanden hans. Han hadde kutt i ansiktet, blødde og jeg fikk høre at han hadde vært i håndgemeng med en kar som hadde slått ham ned og som deretter skulle ha sparket ham i hodet. Jeg sa at han måtte til legevakt. Da svarte politimennene at ambulansen ikke kunne komme, sier Silje Båtnes.

Morten Hammervoll var en av de to politibetjentene som kom da situasjonen tilspisset seg mellom et par av festdeltakerne mot slutten av arrangementet. Han bekrefter det Silje Båtnes forteller.

- Vi fikk opplyst at ambulansen i Nordreisa ikke kunne komme fordi den var opptatt med annet oppdrag, sier Hammervoll.

Silje Båtnes sier at den skadde mannen klarte å komme seg på beina og han kunne gjøre rede for seg.

- Han kunne likevel ha fått hodeskader som ville utvikle seg, og han måtte til lege så fort som mulig. Festarrangøren tok ham derfor i bilen sin og jeg ble med da vi kjørte ham til legevakta på Sonjatun helsesenter, opplyser hun.

Les mer om saken i Nordlys

Powered by Labrador CMS