Responstid

Derfor ble ikke traumemottaket overbelastet 22. juli

At mindre kritisk skadde pasienter ble flyttet til andre sykehus og at det var kort vei til sykehuset fra der bomben gikk av, trekkes i en rapport frem som noen av årsakene til at mange liv ble reddet ved Oslo Universitetssykehus etter terrorangrepet.

Publisert Sist oppdatert

At mindre kritisk skadde pasienter ble flyttet til andre sykehus og at det var kort vei til sykehuset fra der bomben gikk av, trekkes i en rapport frem som noen av årsakene til at mange liv ble reddet ved Oslo Universitetssykehus etter terrorangrepet, melder NRK.

Terrorhandlingene 22. juli i fjor har preget mange av oss. Det var mange som mistet noen, og mange som selv ble skadet.

Mange liv ble også reddet denne dagen, blant annet ved traumemottaket ved Oslo Universitetssykehus (OUS).

En gruppe leger og en sykepleier som jobbet med ofre etter 22. juli har skrevet en rapport om hvordan akuttarbeidet fungerte ved traumemottaket.

Rapporten ble nylig publisert i tidsskriftet Journal of Trauma and Acute Care Surgery.

Traumemottaket ved OUS fikk inn ti pasienter fra eksplosjonen ved regjeringbygget, og 21 pasienter fra Utøya, altså totalt 31 pasienter.

25 av pasientene trengte flere operasjoner, og kirurgene ved OUS utførte til sammen 125 operasjoner de første fire ukene etter 22. juli.

I den nylig publiserte rapporten trekkes nærheten mellom angrep og sykehus frem som én av mulige årsaker til at få terrorofre mistet livet på sykehuset.

Det var også hele tiden nok tilgjengelig blod i blodbanken.

Les resten av saken på NRK sine nettsider

Powered by Labrador CMS