ULENDT

Under ULENDT 2024 tilbød SNLA fire kurs i tverretatlig akuttmedisinsk samarbeid (TAS). Utviklingshelikopteret var på plass på to av dem for å sikre trening på samhandling med helikopter (Heli-TAS).

Sommer i dalen og på fjellet da redningstjensten trente sammen

Skadde personer på ukjente, bratte og kalde steder i fjellheimen, og brann på turisthytte uten bilvei - utfordringene sto i kø da øvelsen ULENDT samlet redningskjeden til felles trening i Lom.

Publisert

Med over halv million besøkende hvert år, sier det seg selv: Folk blir både alvorlig syke og skada mens de befinner seg i Jotunheimen. Når det haster, er det viktig å finne og behandle pasientene raskt. Da må alle mann på dekk.

– Norge er et stort land hvor vi bor og ferdes over store området. Den profesjonelle delen av redningstjenesten klarer ikke å være til stede overalt, så de frivillige en essensiell del av redningskjeden her i landet, sier Stephen Sollid, generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

For å jobbe godt sammen når det virkelig gjelder, bør de som redder liv og helse kjenne hverandre, trene sammen og utveksle erfaringer. Derfor møttes representanter fra hele redningskjeden - de profesjonelle og de frivillige - til øvelsen ULENDT i Innlandet, arrangert av Stiftelsen Norsk Luftambulanse og en lang rekke samarbeidspartnere.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS