Ambulansefag

Ambulansefag elever og lærere på Senja videregående skole foran skoleambulansen.
SENJA VIDEREGÅENDE SKOLE: Ambulansefag elever og lærere 2023-2024: Bak til venstre; Elin Andersen fagansvarlig/lærer, Thelma Kamsøy- Pedersen, Edel G. Hallen, Jenny Småvollan-Evjen, Kamilla Groth, Marie Klaussen, Nora Nordøy, Synnøve S. Aronsen, Lovise Takvannsbukt, Randi Bendiksen lærer. Nederst til venstre; Karine Matevosyan, Elise Samuelsen, Julia Berg, Adam Kjeldsberg, Elmine Sætermo, Oda Johannessen-Lind.

Optimistisk nordnorsk ungdom på vei inn i ambulanseyrket

Elevene sier selv at de har lært ekstremt mye. De er blide og engasjerte. Det må være det aller beste skussmål for en videregående skole.

Publisert

Ambulansefagelevene sitter på stolene som 15 tente skolelys. I forrige uke var de ferdige med eksamen på VG2-Ambulansefag på Senja videregående skole. Hele fire elever fikk toppkarakter og alle de andre fikk gode karakterer på casene som de først spilte og deretter ble eksaminert i. Alle angir at de har tenkt å jobbe som ambulansearbeidere. De fleste ønsker å fortsette siste året på samme skole, såkalt «påbygning med ambulansefag». Etter dette året vil de få full studiekompetanse samtidig som har fått fem ekstra timer ambulansefag hver uke. Da er de blitt gamle nok (20 år) til å søke jobb som lærling på ambulansestasjon i fylket eller for eksempel gå videre på andre helsefag på Universitetet. Flere tenker på mer utdanning, gjerne paramedisin eller sykepleie.

Alle elevene vil fortelle hvor spennende de har hatt det, hvor mye de har lært på bare ett år og ikke minst at det er så godt sosialt miljø. De fleste hadde en klar plan om VG2-Ambulansefag da de startet helse-og-oppvekst som førsteår på videregående i hjemkommunen sin. Noen har mødre som er sykepleiere eller helsesøster. En annen har en tante som er lege. Flere nevner NRK-serien «113» som en medvirkende faktor for studievalget.

–Det er så spennende, variert og samtidig praktisk. Dessuten er det godt arbeidsmiljø på stasjonene, hevder en elev. En annen sier at det å få jobbe med mennesker er det aller viktigste for henne. Så skravler elevene om kapp med hverandre. Det er umulig å huske hvem som sa hva.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS