Helseplattformdagene

Fra Helseplattformdagene, viser salen og podiet
HELSEPLATTFORMDAGER: storprosjektet Helseplattformen var tema i Trondheim i juni.

Opplagte begrensninger overskygget av framtidige muligheter

Å få tilgang på vesentlig pasientinformasjon er avgjørende for ambulansepersonell. Mye av det kan Helseplattformen løse, men det er fortsatt begrensninger og usikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Det digitale storprosjektet Helseplattformen var tema i Helseplattformdagene i Trondheim 4.-5. juni. For andre år på rad skulle man samle erfaringer og se på mulighetene som ligger i det enorme prosjektet som HelseMidt har investert i. 

Det er to år siden Øya legekontor og halvannet år siden St Olavs Hospital koblet seg på. Det digitale systemet erstatter over 80 systemer i helseforetaket og i kommunehelsetjenesten, samt omkring 200 andre systemer og nasjonale løsninger. Her bestilles det mat og utstyr til sykehusavdelingene i samme system som man finner røntgen- og laboratoriesvar, journalnotater og legemiddellister. Målet er at hver enkelt helsearbeider som jobber innenfor eller utenfor sykehusene, skal finne den informasjonen man trenger for å kunne gi trygg helsehjelp. Videre skal pasientene selv kunne finne informasjon om egen helse via appen «HelsaMi». Det er et hårete prosjekt som kun HelseMidt av våre fire regionale helseforetak, har turt å gå for. Så hårete at flere både på og utenfor kongresscenen fleipet med at man neppe hadde turt å starte på et slikt gigaprosjekt hvis man i dag skulle ha begynt på nytt.

Oppstartsproblemer sett gjennom sykehusets ledelse øyne

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS