REPORTASJE

Her kan pasienten heises opp fra et helikopter eller helikopterlegen kan heises ned.
Her kan pasienten heises opp fra et helikopter eller helikopterlegen kan heises ned.

I Norges vestligste kommune tronen ambulansebåten «Rosesol» med et stødig mannskap

I Solund kommune i Vest-Norge, hvor 750 innbyggere bor spredt på øyer og holmer, er ambulansebåten «Rosesol» et sentralt element i beredskapen.  Martine Fossheim jobber både på ambulansebilen i Førde og på ambulansebåten i Solund, hvor hun trives med utfordringene og den naturskjønne, men værharde, arbeidsplassen.

Publisert

Helt vest i Norge ligger Solund kommune der det bor 750 innbyggere spredt på øyer og holmer. For å komme fra fastlandet til kommunesenteret Hardbakke, må man ta ferge og deretter kjøre 22 kilometer på trange veier. Litt etter butikken og posten, kan man svinge ned til høyre. Så ser man en kai med en ambulansebil og to ambulansebåter, den ene større enn den andre. Den største heter Rosesol og er en katamaran som er 23 meter lang, 7,8 meter bred og kan gå i 32 knop. Sykepleier og ambulansearbeider Martine Fossheim smiler når hun forteller at hun akkurat har kommet tilbake fra et oppdrag. Hun bor i Førde, er 30 år og jobber 60/40 på ambulansebilen i Førde og på ambulansen i Solund. Hun ble ansatt på ambulansebåten i vår, og betegner alle de andre ambulansearbeiderne som «erfarne ringrever».

En drømmejobb

– Er det attraktivt å ta en jobb der man har to arbeidssteder?

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS