Reportasje

Gründeren i Gravity, Richard Browning, besøkte Kvæfjord Røde Kors i Troms for å demonstrere JetSuit.

Her flyr redningen til pasienten i Kvæfjord på sekunder

Normalt er niste og litt skift i ryggsekken når man skal opp fjellet i Kvæfjord. Med 1050 hestekrefter og diesel i sekken tar turen opp sekunder.

Publisert Sist oppdatert

Nylig fikk Kvæfjord Røde Kors i Troms besøk av gründeren i Gravity, Richard Browning. Der ble en jet-drakt demonstrert, etter at operativ leder Trond Almbakk i Kvæfjord Røde Kors tok kontakt med Gravity. De største kundene for Gravity er militæret i flere land. Men redning og søk er også aktuelt.

På sosiale medier har det vært mange videoer med såkalt JetSuit fra Gravity. En av de siste videoene viser hvordan soldater navigerer seg med full kontroll i luften, der de lander på båter i fart. I en annen video som ble publisert for to år siden demonstrereres det hvordan en paramedic bruker JetSuit fra redningsbilen og opp på fjellet for å bistå to personer. Videoen er filmet på Hevellyn i England som strekker seg 950 meter over havet. Strekningen som ble flydd var nesten to kilometer, og høydeforskjellen fra start til mål var 650 meter. På denne strekningen brukte JetSuit-piloten tre minutter og 30 sekunder. Det hører da også med at til fots er dette en strekning som typisk tar 70 minutter å komme seg opp til fots.

Demonstrasjon i Kvæfjord

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS