Historikk

Lærdal elektrisk drevne sugepumper ble brukt i 80 prosent av alle britiske ambulanser. Bilde fra Ambulanseforum 2 1986.

Fra arkivet: Askeladden som fikk førstehjelpsdukken

Lærdal opplevde suksess godt utenfor norske grenser, og var blitt mer enn spill og leker. Les denne artikkelen fra Ambulanseforum nummer 2 i 1986.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er fra Ambulanseforum nummer 2 i 1986. Teksten er gjenpublisert i sin helhet, slik artikkelen den gang sto på trykk.

Åsmund S. Lærdal som nå er internasjonalt ledende når det gjelder læremidler og utstyr for gjenoppliving, er et firma som unektelig har noe av Askeladd-ånden over seg. Fra en start med forlagsvirksomhet, spill og leketøy i myk plast gikk Åsmund Lærdal etter hvert inn på utstyr for akutt-medisin hvor bedriften siden 1978 er blitt den klart ledende internasjonalt

Omsetningen på konsernbasis er på flere hundre millioner kroner. I Stavanger har ÅSL moderne produksjons-og kontorlokaler på 17.500 m2 og 300 ansatte. Siden grunnleggeren Åsmund S. Lærdal døde i 1981, har firmaet vært ledet av Tore Lærdal, og er nå preget av sterk internasjonalisering.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS