REPORTASJE

Fra ambulansetjensten til redningstjenten

Det handler om å ha et sterkt ønske om og evne til å hjelpe mennesker i nødsituasjoner

Frister jobben? Neste opptak blir trolig neste år

Fra ambulansearbeider til redningsmann

Ambulansearbeidere har mulighet for å bygge videre på den kompetansen de har. Fritz Gulbrandsen har gjort det. Han ble redningsmann.

Publisert

Fritz Gulbrandsen har vært med på å utvikle den prehospitale søk-og redningstjenesten siden han ble redningsmann på 1990-tallet. Det har blant annet bestått i å bygge opp utdanningen i Forsvaret samt etablere relevante seleksjonskriterier ved opptak av redningsmenn. Nå er han den redningsmannen som har vært lengst i tjeneste i luftforsvaret og som fortsatt er i operativ tjeneste i tillegg til å jobbe administrativt på basen i Bodø. Det kan være verdt å lytte til 54-åringen hvis man går med en redningsmann i magen.

Opptaket

– Opptak handler om 70 prosent flaks og 30 prosent dyktighet. Vi tar opp en liten håndfull kandidater når det er behov for nye redningsmenn. Det skjer sjelden ettersom det er få som slutter. For to år siden slapp vi inn 3 av totalt 270 søkere på den utdannelsen som koster samfunnet rundt 1,8 millioner kroner. Neste opptak vil mest sannsynlig bli høsten 2025.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS