STASJONEN VÅR

Noen på vakt, mens andre ansatte stikker innom på fritiden. Fra venstre : Rune Jacobsen. Tor Åge Oseassen. Bjørnar Holen, Ken Jarle Karlsen. Gudmund Årstad. Brita Gulbrandsen
TRIVELIG GJENG: Noen på vakt, mens andre ansatte stikker innom på fritiden. Fra venstre : Rune Jacobsen. Tor Åge Oseassen. Bjørnar Holen, Ken Jarle Karlsen. Gudmund Årstad. Brita Gulbrandsen

Farsund preges fortsatt av en av ambulanse-Norges tristeste historie

Farsund ambulansestasjon helt vest på Sørlandet opplevde å miste to medarbeidere i 1988. I dag er det en stasjon med moderne fasiliteter, etter en tid på en nedlagt bensinstasjon. 

Publisert Sist oppdatert

Denne gangen tar vi turen til Farsund helt vest på Sørlandet. Først og fremst fordi Farsund ambulanse som sorterer under Sørlandets sykehus HF har fått seg en ny flott ny stasjon. Men også fordi ambulansetjenesten i Farsund fortsatt preges av en av de mørkeste historiene i norsk ambulansehistorie. To ambulansearbeidere fra Falken ble drept av en drapsmann med pumpehagle, tok livet av fire menn og skadet to andre den 20. august 1988.

Det var den 31 år gamle Gunnar Eliassen og 24 år gamle Geir Olav Lundetræ fra ambulansestasjonen i Farsund som ble drept. Begge hadde nettopp startet i jobben på Falken–stasjonen i Sørlandsbyen.

Helt vest på «bibelbeltet»

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS