Reportasje

Fra bebyggelsen på Lovund ser man ut på Træna enda mye lenger ut i havgapet.

De føler seg trygge der ute i havgapet

Folk på Træna og på Lovund er rasjonelle. De er enige om at det ikke nok innbyggere for å forsvare tilstedeværende ambulanse. De har funnet ulike løsninger for beredskapen for sine få innbyggere.

Publisert Sist oppdatert

Lengst ute i havgapet på Helgelandskysten ligger øyene Træna og Lovund. På Træna som er en av Norges minste kommuner, er det kun 450 innbyggere. På øya Lovund som er en del av Lurøy kommune, bor det 550 personer. Få mennesker, lange avstander og mye vær gjør beredskapen utfordrende, noe også Ambulanseforum tidligere har beskrevet.

Træna

Legen Laurence Rajakumar kom som vikarlege til Træna i 2004. Siden har han blitt der. Han er opprinnelig fra Sri Lanka og spesialist i allmennmedisin. Med unntak av ferier der kommunen stiller med vikarlege, har Laurence vakt 24/7. Når noe skjer akutt, stikker han inn på sykehjemmet for å hente hjelp. Er det utenom kontortida, ringer han sykehjemmet. Da slipper en av sykepleierne eller hjelpepleierne det de har i hendene og rykker ut sammen med ham.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS