Reportasje

Skipatruljene i alpinanleggene er ambulansetjenestenes forlengede arm.

Ambulansetjenestens forlengede arm med på ski på beina

Ambulansetjenestene omtales ofte som sykehusenes forlengede arm. På samme vis er skipatruljene og sanitetstjenestene i norske alpinanlegg ambulansetjenestenes forlengede arm.

Publisert Sist oppdatert

Alpinanleggene ligger ofte langt unna både ambulansestasjoner og sykehus. Førsteinnsatsen er av avgjørende betydning. Skipatruljene som håndterer det medisinske tilbudet i norske ski- og alpinanlegg, kan grovt deles inn i tre. De store anleggene har skipatruljer med egne ansatte, som ofte er hentet fra ambulansetjenestene og hjelpekorpsene. I mellomstore anlegg er det ofte en kombiløsning hvor frivillige organisasjoner som Røde Kors Hjelpekorps dekker tjenesten i helger og ferier, mens anleggets egne ansatte håndterer tjenesten på ukedager. De mindre anleggene har ofte en tjeneste som håndteres av alpinanleggenes driftspersonell.

31 skiheiser

Trysilfjellet Skisenter er blant de aller største aktørene i Norge. Trysil har 7000 fastboende, men i løpet av sesongen selges det 1,1 million skidager i anlegget. Det er totalt 28.500 senger i området, og på en toppdag kan det være opp mot 16.000 skiturister. Hvorav mange benytter en av de 31 skiheisene i anlegget. Trysilfjellet ble i fjor kåret til «Norges Beste Alpinanlegg» av Dagens Næringsliv.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS