STASJONEN VÅR: Ersfjord ambulansestasjon

NATURSKJØNT: Rolig på vakt på stasjonen under fjellene. Ronni Hansen (t.v.) og Werner Enoksen.

Ambulansestasjonen har nydelig beliggenhet – men værforholdene kan være krevende

Norges vakreste ambulansestasjon ligger på Norges nest største øy, Senja. Tross vakker natur, kan det bli røft å være ambulansearbeider på denne stasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det er trange veier og smale tunneler. På møteplassene stopper sykkelturistene for å ta en hvil etter oppoverbakkene. Et sted i tunnelen er det kun tre meters bredde. Det må være skummelt når det haster. Så passerer man et nes der det er steile fjellsider. Rundt neste sving er det satt opp et skilt som markerer at det er både stoppforbud og parkeringsforbud. Det handler sikkert om å forebygge møteulykker. Så er det satt opp et veiskilt med «fare for sand i veibanen». Men havet er blankt i dag. Bølgene kan umulig slå over. Akkurat det rekker jeg å tenke før jeg må ta av til Ersfjord der ambulansestasjonen på Senjas ytterside holder til. Bygget har bratte tak som kanskje skal harmonere med fjellformasjonene. Sperrebukker hindrer biler å kjøre inn på gårdsaplassen der det står to ambulansebiler samt en rødekorsbil og et par privatbiler. Ut fra huset kommer en rødkledd, blid mann med navn Werner Enoksen. Han er på vakt på stasjonen som herved er kåret til den stasjonen som ligger vakrest til i landet her.

Fant turister på sofaen

–Beklager sperrebukkene, men turistene leser ikke skiltet med info om at huset er en ambulansestasjon, og at det ikke er adgang til annen parkering her. Turistene parkerer og kommer inn dørene som om dette er et servicehus. Det ble litt for mye da vi en morgen fant dem liggende i sofaen samtidig som de ladet telefonene sine. En annen ville lade bilen sin. Et sted går grensen også for oss nordlendinger, smiler Enoksen. 

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS