Paramedisin

Fra prisutdelingen i slutten av oktober. Fra venstre: Nina Vatland i midten og paramedisinstudentene Sondre Duesund Dørum, Ane Fuglestad Skutlaberg (venstre side) og Henriette Brurok, Elias Fiksen og Jarle Kyte (høyre side) (

Paramedisinstudiet til topps i Stavanger

Ydmykhet, engasjement, kvalitet og nærhet preger stemningen gjennom en vanlig dag på det lille studiet som gikk av med seieren.

Publisert Sist oppdatert

Etter fem år med paramedisinerstudier i Stavanger, har fakultetet nådd nye høyder. I slutten av oktober ble fagmiljøet tildelt den høythengende Utdanning- og læringsmiljøprisen for 2023. Universitetet i oljebyen har rundt 12.500 studenter og 2200 ansatte. Det viser hvilken bragd dette er.

HelseCampus

Det er full aktivitet på HelseCampus. Når vi ankommer tidlig på morgenen, er andreårs-studentene i full gang med undervisning og praktisk trening veiledet av lokale brannkonstabler. Temaet er akutt behandling ved CBRNE-skader (kjemiske stoffer (C), biologiske agens (B), radioaktive stoffer (R), nukleært materiale (N) og eksplosiver (E) med høyt farepotensiale). Kuldegradene stopper ikke studentene fra å gjennomføre prosedyrene med utendørs dusjing av slike pasienter. De er tydeligvis vant til å drive simulering. I lokalene til paramedisinerstudentene finnes det et velutstyrt rom for simulering som de benytter både med og uten veiledere.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS