Nyheter

Ambulansepersonell i arbeid inne i ambulanse.

Reagerer på forslag om at arbeidsgiver skal få mer styringsrett på arbeidstid

Helsepersonellkommisjonen har overlevert deres anbefalinger til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Fagforbundet reagerer på forslaget om mer styringsrett for arbeidsgiver på arbeidstid.

Publisert Sist oppdatert

For om lag et år siden fikk Helsepersonellkommisjonen i oppgave å vurdere behovet for helsepersonell frem til 2040. Torsdag fikk helse- og omsorgsministeren overlevert deres anbefalinger, som er på mange hundre sider.

– Det er tid for handling. Noen vil tenke at vi har hatt lang tid. Vi føler først og fremst at vi har hatt mye å snakke om, innlededet kommisjonens leder Gunnar Bovim overleveringen.

Kommisjonen har fått i oppdrag å gi en helhetlig og kunnskapsbasert vurdering av behovene for personell og kompetanse i lys av sentrale utviklingstrekk og behovet for å ivareta en bærekraftig og sammenhengende helse- og omsorgstjeneste. Kommisjonen går nærmere inn på tiltak for å utdanne, rekruttere og beholde personell i helse- og omsorgstjenestene i hele landet på kort og lang sikt, gitt utviklingstrekk som vil påvirke tilbudet av og etterspørselen etter helse- og omsorgstjenester i årene fremover.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS