Nødmeldetjeneste

Ringte nødnummer 69 ganger uten å vite det

Publisert Sist oppdatert

Feilringing fra et firma i Telemark ga telefonterror hos AMK-sentralen i Vestfold, skriver Telemarksavisa (krever innlogging).

Mellom 15. juni og 30. august ble AMK Vestfold-Telemark oppringt 69 ganger fra det samme telefonnummeret til nødnummeret 113. Hver gang operatørene svarte på de mange oppringingene, hørte de kun støy.

Det aktuelle telefonnummeret tilhører et privat firma i Telemark. Og da AMK Vestfold-Telemark kontaktet firmaet, fikk de opplyst at fasttelefonen deres ikke fungerte, og at dette var meldt til teletilbyderen.

Det kommer fram i en melding som AMK Vestfold-Telemark har sendt til Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Dette er en statlig etat som blant annet overvåker telekommunikasjonssektoren og har ansvar for nummerforvaltning.

Ba om frakobling

– Vi ber om at denne linjen kobles fra eller repareres snarest, da dette forstyrrer nødnummeret og opptar kapasitet hos AMK-sentralen, heter det i meldingen fra AMK Vestfold-Telemark til Nkom.

Sykehuset Telemark har egen ambulansetjeneste, men det er altså AMK i Tønsberg som tar imot nødsamtaler og styrer ambulanseflåten.

Klinikksjef Jørgen Einerkjær ved Sykehuset i Vestfold sier det er rutine å melde slike feilringinger til Nkom.

Teknisk feilringing

– Vi har rutiner for å ta tak i saker med storbrukere av 113. Alle aktører tar dette på alvor. I dette tilfellet var det en teknisk feilringing. Men det var helt klart problematisk for AMK, sier Einerkjær ved Prehospital klinikk.

Les mer om saken hos Telemarksavisa (krever innlogging)

Powered by Labrador CMS