Nødmeldetjeneste

– Ble ikke hørt da vi ba om hjelp

Familien Sæthermyr føler de ikke fikk den hjelpa de trengte med AMK-sentralen da deres mor ble alvorlig sjuk nylig. – Vi mistet mamma den natta, sier André og Gerd Iren Sæthermyr.

Publisert Sist oppdatert

Familien Sæthermyr føler de ikke fikk den hjelpa de trengte med AMK-sentralen da deres mor ble alvorlig sjuk nylig. – Vi mistet mamma den natta, sier André og Gerd Iren Sæthermyr, skriver Driva.
De ønsker å sette fokus på den nye legevaktordningen i Nesset etter at deres mor nylig døde i sin heim av hjertestans. Det startet med at deres mor Inger på 75 år, som bodde i egen leilighet i Eidsvåg, hadde sterke magesmerter.
– Personen på AMK-sentralen sa at det ikke var lege i Nesset etter klokka 21. Jeg sa at de måtte sende en ambulanse, men fikk til svar at det ikke var ambulanse i Eidsvåg, for den var på tur til Molde. Jeg følte at jeg ikke ble tatt på alvor og ble passe frustrert til slutt. De lurte på om jeg sjøl kunne kjøre henne til sjukehuset, men hun var jo ikke i stand til å sitte, dessuten hastet det å få henne til sjukehus.
Da ambulansen endelig kom, mistet mora bevisstheten.
– Hjertet hennes stoppet, og ambulansepersonellet så straks at det sto om liv. De satte i gang med hjertekompresjon og hjertestarter. De kontaktet lege som kom etter i en ambulanse fra Molde.
Gerd Iren og mannen Walter Mork opplevde hvordan ambulansepersonellet jobbet iherdig med å få liv i Inger.
– De fikk i gang hjertet og pulsen en stund, men så stoppet det igjen klokka halv to. Vi mistet mamma den natta.
Søsknene forteller til Driva at mora Inger var en sprek type som gikk i fjellet og var i bra form. Hun fikk en utposning på hovedpulsåra i lysken i august i fjor og måtte opereres, og hun fikk to hjerteinfarkt.
Familien har sendt klage på AMK-sentralen og legevakta i Molde, og brevet er sendt til fylkeslege, legevakta og flere instanser. De vil ta saka videre så langt det er mulig.
– Vi reagerer også på at det bare er en ambulanse i Nesset, en ambulanse som ofte er opptatt med å kjøre pasienter hit og dit. Drosjer skulle heller tatt seg av den oppgaven, så de hadde vært frigjort til å rykke ut ved hastesaker, sier de. Walter Mork legger til:
– Alt som kunne gå galt gikk galt i denne situasjonen. De hadde ingen reserveplan når Nesset-ambulansen var opptatt. På Sunndal har de flere biler, det kunne kommet en derfra.
Les mer om saken hos Driva

Powered by Labrador CMS