Medieklipp

Fra Sykehuset Østfold utenfor akuttmottaket.

Sykehuset i Østfold: Ambulanselærlinger på fagcamp

De har slukket brann, hentet personer i vann og gitt avansert hjerte-lungeredning; ambulanselærlingene hadde travle dager på vårens fagcampuke.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av en hektisk fagcampuke får lærlingene som snart er ferdig med første året av læretiden, testet kunnskaper og ferdigheter. Dette skriver Sykehuset i Østfold på sine nettsider.

– Fagcampen gir oss mulighet til å samle alle lærlingene en hel uke før de skal ut for å jobbe selvstendig som nummer 2 på ambulansen i verdiskapningsdelen av læretiden, sier fagutvikler Cathrine Haugen.

Under fagcampen er lærlingene gjennom obligatoriske kurs og utsjekker som skal til for å fungere i den nye rollen.

– Det er lagt inn temaer som er omhandlet i læreplanen, men som de ikke får så mye erfaring med i den daglige tjenesten, sier Haugen.

Teori og praksis

11 ivrige førsteårslærlinger i ambulansetjenesten i Sykehuset Østfold har vært gjennom lærerike dager. Nytt av i år var samarbeidet med Sykehuset i Vestfold, som stilte med 9 førsteårslærlinger.

På en uke har lærlingene besvart over 20 innleveringsoppgaver og fullført AMLS, som handler om systematisk undersøkelse, vurdering og behandling av pasienter med medisinske problemstillinger.

De har fått opplæring i avansert hjerte-lungeredning, trent på brannslukking og vannredning og deltatt i to store øvelser.

Lærerikt

Onsdagens program i Horten ble avsluttet med to fullskalaøvelser hvor arbeid på skadested og samhandling mellom prehospitale tjenester og ulike aktører i Redningstjenesten var i fokus.

Ved å gjennomføre to øvelser med debriefing i etterkant ble både den enkelte og gruppen som helhet stimulert til å gi tilbakemeldinger og reflektere over egen praksis.

– Vi opplever at lærlingene er motiverte og flink til å ta imot tilbakemeldinger, noe som gjorde at vi observerte god progresjon mellom de to øvelsene, sier Haugen.

Les hele saken på nettsidene til Sykehuset i Østfold.

Powered by Labrador CMS