Medieklipp

Fra pride-toget i Oslo.

Reagerer på å ikke få bruke uniform i prideparaden i Kristiansand

PST sier helsepersonell ikke er spesielt utsatt for pride-trusler. Likevel nekter Sørlandet sykehus ambulansepersonell å bruke uniformen i prideparaden.

Publisert Sist oppdatert

– For oss skeive ambulansearbeidere stikker dette i hjerteroten, altså. Det sier ambulansearbeider i Mandal og Åseral, Simen Sande, i et intervju til VG.

Han har i flere år vært med å arrangere den årlige prideparaden i Kristiansand. I alle år har ambulansearbeiderne gått sammen i paraden, uniformert.

Men denne uken avgjorde Sørlandet sykehus at ambulansepersonell ikke får gå i uniform i prideparaden i Kristiansand i august. En trusselvurdering skal være årsaken.

Sande, som er skeiv selv, sier det er viktig for ambulansearbeidere på Sørlandet å vise at de er en helsetjeneste for alle.

Beredskapssjef ved Sørlandet sykehus Tom Helge Vik Tollefrud skriver i en e-post til VG at beslutningen deres er tatt basert på bakgrunn av råd fra politiet og den generelle trusselvurderingen fra PST.

PST: – Helsepersonell ikke utsatt

Seniorrådgiver i Politiets sikkerhetstjeneste Martin Bernsen derimot, sier til VG at de ikke gir anbefalinger om uniformsbruk på et slikt detaljnivå som dette.

– Vi har ingen formening om reguleringer angående uniformer hos helsepersonell under pride.

Samtidig sier han at PST ikke er kjent med at andre sykehus har innført tilsvarende uniformsforbud.

Håper på omgjørelse

Simen Sande skal fortsatt gå i prideparaden i Kristiansand i august, selv om det kanskje blir uten uniform. Samtidig har han en tydelig beskjed til Sørlandet sykehus:

– Jeg forventer at de enten deler trusselvurderingen med oss eller snur denne avgjørelsen. Resten av ambulanse-Norge kan tross alt gå i uniform under pride.

Les hele saken på nettsidene til VG.

Powered by Labrador CMS