Medieklipp

Psykiatriambulanse hos Sykehuset Innlandet?

Politiet må legge oppdrag på vent fordi de rykker ut til henvendelser som involverer psykisk syke. Nå vil helsevesenet kurse seg og ta i bruk spesialbiler, for å håndtere slike saker bedre selv.

Publisert Sist oppdatert

Politiet må legge oppdrag på vent fordi de rykker ut til henvendelser som involverer psykisk syke. Nå vil helsevesenet kurse seg og ta i bruk spesialbiler, for å håndtere slike saker bedre selv, skriver NRK Hedmark og Oppland.
Personalet i ambulanseavdelingen vil bli gitt opplæring i høst av Divisjon psykisk helsevern om psykisk syke, opplyser divisjonsdirektør for prehospitale tjenester ved sykehuset Innlandet Geir Kristoffersen til NRK.
– Dette gjør vi for å dyktiggjøre våre ansatte, samt at vi møter disse pasientene på en bedre måte. På den måten håper vi at vi etter hvert kan klare å transportere disse pasientene selv – uten bistand fra politiet, sier han.

Økende problem

Politiet får stadig flere oppdrag der psykisk syke personer er involvert. Dette dreier seg ofte om bråk og uroligheter. De fleste henvendelsene til politiet kommer fra helsevesenet. De trenger assistanse for at psykisk syke skal få legehjelp.
De tre politidistriktene i Hedmark og Oppland hadde i fjor over 1100 slike henvendelser, ofte fordi politiet måtte bistå helsepersonell.
– Vi har sett på gode eksempler fra andre steder i landet hvor de har etablert spesialbiler – ambulanser. Vi vil også se på en slik mulighet i Innlandet i fremtiden, sier Kristoffersen.
Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS