Medieklipp

Politifolk får trene bare en time i uka

Politifolk har ingen fysiske tester slik som de har i brann- og ambulansetjenesten. – Vi vil gjerne komme i bedre form, sier politibetjentene i Bodø. De får lov å trene en liten time i uka. Nå kartlegger politidirektoratet behovet.

Publisert Sist oppdatert

Politifolk har ingen fysiske tester slik som de har i brann- og ambulansetjenesten. – Vi vil gjerne komme i bedre form, sier politibetjentene i Bodø. De får lov å trene en liten time i uka. Nå kartlegger politidirektoratet behovet, ifølge NRK Nyheter.

I motsetning til for brann- og ambulansepersonell stilles det ingen fysiske krav til politibetjenter etter endt utdanning.

Tester ved opptak

Både politiet i Nordland og justispolitikere er glad for at politidirektoratet nå vurderer å innføre krav til fysiske tester for polititjenestemenn.

– Det er jo et paradoks at du stiller krav ved opptak til politihøgskolen. Også har du ingen årlige tester eller krav senere i polititjenesten, sier leder Arne Johannessen i Politiets Fellesforbund.

Politidirektoratet ønsker nå å kartlegge om politibetjenter bør ha fysiske tester en gang i året, på lik linje med brannmannskap og ambulansepersonell.

Les mer om saken hos NRK

Powered by Labrador CMS