Medieklipp

Ny rettsrunde i ambulansesjåførsaken

Prinsipielle spørsmål av betydning for alle aviser står sentralt når Borgarting lagmannsrett tirsdag starter ankebehandlingen av injuriedommen mot Dagbladet i den såkalte ambulansesjåførsaken.

Publisert Sist oppdatert

Prinsipielle spørsmål av betydning for alle aviser står sentralt når Borgarting lagmannsrett tirsdag starter ankebehandlingen av injuriedommen mot Dagbladet i den såkalte ambulansesjåførsaken, ifølge VG.
Bakgrunn: Schjenken-anken opp til vinteren
Les også: Gjensidige anker Schjenken-erstatning til Høyesterett
Det sier en av landets mest erfarne medierettsadvokater, Jon Wessel-Aas, til NTB.
Blir dommen i ambulansesjåførsaken stående, kan resultatet bli at mediene tvinges til å legge bånd på seg og opptre med større forbehold også i saker der systemkritikk og ikke enkeltpersoner er temaet, sier Wessel-Aas til NTB.
Ankesaken gjelder Oslo tingretts dom fra mai i forfjor, der Dagbladet ble dømt til å betale 1 million kroner i oppreisning og erstatning til tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken.
Beløpet var oppreisning for det tingretten mente var ærekrenkende uttalelser. I tillegg ble avisen idømt sakskostnader med vel 1 million kroner.
Schjenkens advokat Carl Bore avviser at prinsipielle spørsmål står på spill for mediene.
- Saken gjelder klare overtramp fra Dagbladets side, sier Bore.
Han viser til at Borgarting lagmannsrett i en parallell sak har tilkjent Schjenken yrkesskadeerstatning med den begrunnelse at Dagbladet sto for «en massiv og ensidig fordømming av Schjenken» og at det etter lagmannsrettens syn «ikke var grunnlag for rasismebeskyldninger».
Les mer om saken hos VG

Powered by Labrador CMS