Medieklipp
– Mens vi venter på ambulansen må brannfolkene trå til
Ønsker å kurse akutthjelpere innenfor brann- og redningstjenesten i kommunen.
– Nasjonalt rykker brann- og redningstjenesten daglig ut på medisinske oppdrag, og i snitt er brannvesenet på plass hos pasienten 16 minutter før lege og ambulansepersonell, sier Ketil Jacobsen i Oppdal Høyre tilOpdalingen( krever innlogging.)
I en interpellasjon til kommunestyret, ønsker han å løfte god beredskap. Han har skrevet om prosjektet «mens vi venter på ambulanse» eller kursing av akutthjelpere innenfor brann- og redningstjenesten i kommunen.
Han forteller videre at årsaken til at brann- og redningstjenesten ofte er først på skadestedet, er den lokale tilstedeværelsen denne tjenesten har i kommunen, krav til innsatstid og nærhet til eksempelvis sykehjem.
– Det er derfor viktig at denne tjenesten har kunnskapen som skal til, for å kunne utøve akutt nødhjelp på skadested eller hos alvorlig syke pasienter, fortsetter han.
Ingvill Dalseg (H) har som fylkespolitiker reist rundt i Trøndelag og tatt tempen på beredskapen i Trøndelag.
– Etter besøk i 13 kommuner er det tydelig å se at brann- og redningstjenesten utgjør en stor ressurs for kommunene/kan utgjøre en stor ressurs for kommunene. Brann- og redningstjenesten er den alltid tilstedeværende akuttfunksjonen vi kanskje leter etter, sier hun.
– Vi er positive
Stiftelsen Norsk Luftambulanse tilbyr kurs som gir kompetansen «akutthjelper», en kompetanse redningspersonell kan bruke i helseoppdrag når ambulansen ikke er tilstede - mens vi venter på ambulansen.
Leder for distrikt sør i Trøndelag brann- og redningstjeneste (TBRT), Steingrim Falksete, sier til Opdalingen at de setter pris på at politikerne ønsker å sette et fokus på dette.
I dag har de en øvelsesplan som de skal gjennom og her har de gjennomgang på førstehjelp og hjertestarter. Men Falksete er også positiv til å være med på et prosjekt som Stiftelsen Norsk Luftambulanse kan tilby.
Les hele saken hos Opdalingen(krever innlogging.)