Medieklipp

Måtte ta seg igjennom snøstorm, bilberging og ras mens en fødende kvinne ventet

Ambulanseoppdraget ble på ti timer i stedet for to

Publisert Sist oppdatert

Ambulanseoppdraget ble på ti timer i stedet for to.
Kjell Johansen måtte ta 10 timers omvei gjennom Finland da han skulle kjøre ambulansebil fra Storslett til Burfjord, der en fødepasient ventet på ham, melder Nordlys.
Onsdag kveld og natt til torsdag skapte snøstorm, bilberging og ras på Kvænangsfjellet kaos og dramatikk som ambulansearbeiderne Kjell Johansen og Gunnar Wilhelmsen kommer til å huske svært lenge. De arbeider på den eneste ambulansebilen i Kvænangen. Den er stasjonert i Burfjord.
Torsdag kveld startet de mot Storslett med en pasient som skulle til sykehuset i Tromsø.

Kolonnekjøring

– E6 var blitt åpnet for kolonnekjøring etter å ha vært stengt i flere timer. Men like etter vi startet fra Burfjord, kom det melding om at veien måtte stenges igjen på grunn av bilberging. Jeg ringte ambulansen sin kontaktmann på fjellet. Han sørget for at en brøytebil kom og møtte oss ved bomstasjonen ved Sørstraumen og førte oss over til Oksfjord i Nordreisa, forteller Kjell Johansen.
Da han hadde passert Oksfjord, fikk han høre at nå var fjellet var stengt på grunn av bilberging.
– Vi kjørte pasienten til Storslett, der han ble overført til ambulansen i Nordreisa. De skulle kjøre ham til Kåfjord, mens Gunnar og jeg startet tilbake til Burfjord. Vi hadde ikke nådd langt på tilbaketuren før vi fikk høre at nå var veien over Kvænangsfjellet stengt på grunn av ras. Dermed ringte jeg kontaktpersonen vår på fjellet og fikk høre at raset hadde gått på grensen mellom Kvænangen og Nordreisa rett etter at vi hadde passert stedet.
–Brøytebilen som hadde ført oss ned til Oksfjord, ble stående bak raset og kom seg ikke tilbake til brøytestasjonen på fjellet, sier Johansen.

Fødsel

Nå var den eneste ambulansen i Kvænangen sperret bak et ras, og i Burfjord hadde de fått prekært behov for den. Ei kvinne var i ferd med å føde.
Les mer om saken hos Nordlys

Powered by Labrador CMS