Medieklipp

Hele journalsystemet brøt sammen

I over seks timer mistet ansatte all informasjon om pasientene i Vestre Viken; ved Drammen, Bærum, Ringerike og Kongsberg sykehus.

Publisert Sist oppdatert

I over seks timer mistet ansatte all informasjon om pasientene i Vestre Viken; ved Drammen, Bærum, Ringerike og Kongsberg sykehus, skriver VG.

Det kunne fått fatale konsekvenser. Manglende tilgang til pasientjournalene er katastrofalt, sier en overlege til VG Nett.

Han hadde akkurat operert en pasient tirsdag kveld da han fikk vite at hele journalssystemet ved Vestre Viken lå nede på ubestemt tid. Beskjeden fikk han via en liten notis på intranettet.

– Det betyr at vi ikke hadde noen opplysninger om menneskene som er på sykehuset eller som kom til oss. Det er snakk om kritiske opplysninger som for eksempel om noen har en alvorlig allergi, sier overlegen, som ønsker å være anonym.

Stoppet operasjoner
Han forteller at de måtte utsette en del av arbeidet i frykt for å gjøre feil.

– Vi stoppet alle operasjoner og sa at det eneste vi kunne ta var det som ikke kunne vente. Hadde det kommet nye pasienter og vi ikke fikk tilgang til journalene deres hadde vi sendt dem til Oslo.

Overlegen og andre på sykehuset har nå sett seg lei av det nye elektroniske journalsystemet som kom i mai i 2010. Ifølge ham har de flere ganger klaget, og han betegner systemet som ustabilt.

Les mer om saken hos VG

Powered by Labrador CMS