Medieklipp

– God nok akuttjeneste

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) mener parkeringen av en ambulanse i Vardø og Båtsfjord ikke går ut over tryggheten til befolkningen i Øst-Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) mener parkeringen av en ambulanse i Vardø og Båtsfjord ikke går ut over tryggheten til befolkningen i Øst-Finnmark, skriver Finnmarken.

Les helseministerens svar her

I begynnelsen av januar fortalte Finnmarken at Helse Finnmark har parkert en av to ambulanser i Vardø og Båtsfjord hver fredag og annenhver torsdag. Det har fått både ambulansearbeidere i Øst-Finnmark og lokalpolitikere til å frykte for innbyggernes trygghet, og onsdag tok stortingsrepresentant Jan-Henrik Fredriksen (Frp) problemstillingen opp i spørretimen på Stortinget.

– Hva vil statsråden foreta seg i saken før dette går på «helsa løs», spurte han.

Forsvarlig

Svaret han fikk fra helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var entydig.

– Den døgnkontinuerlige beredskapen, sammen med luftambulansen, som er veldig viktig i Finnmark, er på plass, og skal være på plass. Ambulansetjenesten i Finnmark er god, og den skal være god også i framtiden, sa hun.

Ikke fornøyd

Både Helse Nord og ministeren støtter seg til det faktum at én døgnbil vil være på vakt 24 timer i døgnet året rundt både i Båtsfjord og Vardø. I tillegg kommer ambulanseflytjenesten, og ambulanser i henholdsvis Tana og Vadsø, som kan steppe inn ved behov. Tidligere har ambulansearbeidere i regionen uttalt at dette ikke er bra nok, fordi det før eller siden vil komme en dag da ambulansen er på oppdrag, og ambulanseflyet ikke kan lande.

Les mer om saken hos Finnmarken

Powered by Labrador CMS