Medieklipp

Flere tyr til farlig blandingsrus

Motgift uten særlig effekt, alvorlige infeksjoner og kraftigere abstinenser. Dette er noen av resultatene som følge av flere blandingsoverdoser i år.

Publisert Sist oppdatert

Motgift uten særlig effekt, alvorlige infeksjoner og kraftigere abstinenser. Dette er noen av resultatene som følge av flere blandingsoverdoser i år, skriver Bergens Tidende.
- Det er en negativ trend, fordi det er vanskelig å behandle. Tar man heroin, kan det gå kort tid før personen våkner til live igjen ved motgift. Er det blanding, kan det fort bli mer alvorlig og personen må kanskje kjøres til sykehuset, sier Liv Flesland i Bergensklinikkene.
Både Bergensklinikkene og Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) melder om flere og flere blandingsoverdoser i Bergen.
Så langt i år har det vært 125 overdoser med ukjent rus, som oftest blandingsoverdoser.

Tilsetter andre stoffer

Dårlig kvalitet på heroinet fører til at brukerne tar i bruk andre stoffer, som for eksempel GHB for å forsterke rusen, forteller en bruker BT møter i Nygårdsparken. En annen fikk GHB i sideren sin uten selv å vite det.
- Det neste jeg husker er akuttmottaket, sier mannen (40).
Ambulansesjef Otto Sætre Hansen forteller at de i dag bruker lengre tid og mer ressurser på hver overdose sammenlignet med tidligere.
Det er ikke før i år at ambulansen har begynt å registrere overdoser med ukjent rus. Dette fordi de ser en tydelig økning.
Les mer om saken hos Bergens Tidende

Powered by Labrador CMS