Medieklipp

«De som kom var veldig redde»

Joar Tolpinrud (35) ble operativ leder for helsearbeiderne da flyktende ungdommer fra Utøya kom til land. - Den dagen forandret ganske mye, sier han i sitt første intervju om 22. juli.

Publisert Sist oppdatert

Joar Tolpinrud (35) ble operativ leder for helsearbeiderne da flyktende ungdommer fra Utøya kom til land. - Den dagen forandret ganske mye, sier han i sitt første intervju om 22. juli,skriver ABC Nyheter.

- Jeg har ikke vært på Utøya. Jeg var ikke der, så det har jeg ikke hatt behov for. Men jeg har vært tilbake på brygga mi, det har jeg, sier ambulansearbeider Joar Tolpinrud (35).

Den 22. juli sto han på landsida og tok imot flyktende ungdommer fra Utøya. 35-åringen med de milde øynene ble en av lederne for den første livreddende innsatsen på fastlandet.

- Hadde noen sagt til meg på morran at jeg den dagen skulle lede etterkrigstidens største redningsaksjon, så hadde jeg gravd meg ned. Men jeg fikk det jo til, sammen med gode medhjelpere.

- Det var veldig spesielt. Den dagen forandret ganske mye. Men jeg tror ting hadde vært verre hvis ting ikke hadde gått så bra.

- Den jobben som ambulansepersonell, leger og andre helsearbeidere gjorde, den var kjempebra, sier han.

Les hele historien hos ABC Nyheter

Powered by Labrador CMS