Luftambulanse

Ambulansefly utenfor hangaren til Babcock i Tromsø.

Helsetilsynet: Pasienten fikk ikke forsvarlig helsehjelp

Helseforetak og regionale helseforetak manglet oversikt og forståelse av helheten i oppdraget, skriver Helsetilsynet, etter at en pasient med behov for ambulansefly fra Svalbard fikk ikke transport i tide.

Publisert Sist oppdatert

Statens helsetilsyn mener at en pasient på Svalbard ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Pasienten døde etter å ha ventet åtte timer på luftambulansen. Hendelsen skjedde våren 2022. Lege på Svalbard meldte fra om at pasienten måtte til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. Det var ingen ledige ambulansefly da. Flyet kom fram til Longyearbyen, men pasienten døde like etterpå.

Helsetilsynet besluttet å undersøke helsetilbudet til pasienter på Svalbard som har tidskritiske tilstander med behov for rask transport til spesialisthelsetjenesten

Helsetilsynet mener pasienten ut fra behov og forventninger, ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Helesetilsynet mener aktørene manglet oversikt og forståelse av helheten i oppdraget. Helse nord har ikke ivaretatt sitt ansvar og har brutt flere lover, konkluderer tilsynet.

Abonnementstilbud

Følg med på hva som skjer i prehospital akuttmedisin! Med Ambulanseforum pluss får du tilgang til alle Ambulanseforums artikler på nett.
Som abonnent vil du få tilgang til alle våre digitale seminarer, både direktesendingene og arkivet

PLUSS
49,-
Første måned

Ordinært abo 79,- etter først mnd.

BESTILL

PLUSS
599,-
12 mnd.

Abonnentet gir tilgang til alle nettsaker

BESTILL

STUDENT
199,-
Første året

Fornyelse: 275 i året. Tilgang til alle nettsaker

BESTILL

Powered by Labrador CMS