Luftambulanse

Brannvesenet kjørte ambulanse i mangel på folk

Da to ulykker inntraff i Arvidsjaur nord i Sverige med bare et par timers mellomrom, sto brannvesenet uten ambulanse med en alvorlig skadet person.

Publisert Sist oppdatert

Da to ulykker inntraff i Arvidsjaur nord i Sverige med bare et par timers mellomrom, sto brannvesenet uten ambulanse med en alvorlig skadet person, skriver Piteå-Tidningen.

Seks personer var innblandet, en person i en bil og fem personer i den andre. Kvinnen som kjørte alene i den ene bilen klaget på at hun ikke kjente beina sine, og redningsleder Martin Nilsson vurderte situasjonen som så alvorlig at det var risiko for at hun kunne bli lam. Da oppdraget kom fra SOS fikk han vite at det ikke var noen ambulanse tilgjengelig i Arvidsjaur.

- Den eneste bemannende ambulansen var på vei til Sunderby sjukhus med personen som var innblandet i den første ulykken. Der sto vi.

Helikopter
Etter å ha stabilisert nakken og plassert pasienten på et spineboard, tok Nilsson beslutningen om å hente en ekstraambulanse fra legevakta. Det møttes senere med et helikopter som førte kvinnen videre til behandling.

- Jeg har kjørt ambulanse tidligere, og vi hadde jo ingen annen bil. Det var ikke tilrådelig å lempe henne i brannbilen akkurat.

Han er frustrert og krever at fylkesledelsen skal ta ansvar.

- Det bør finnes ressurser til å kalle ut ambulansepersonell ved slike hendelser.

Les mer om saken hos Piteå-Tidningen

Powered by Labrador CMS