Legevakt

Sykehuset får kritikk etter at en kvinne døde av hjerneblødning

Kvinnen ble rammet av en voldsom hodepine og ført til Sundsvalls sykehus. Legen sendte henne hjem med hodepinetabletter. Et døgn senere døde hun hjemme av en hjerneblødning. Nå varsler datteren om hendelsen til det svenske helsetilsynet.

Publisert Sist oppdatert

Kvinnen ble rammet av en voldsom hodepine og ført til Sundsvalls sykehus. Legen sendte henne hjem med hodepinetabletter. Et døgn senere døde hun hjemme av en hjerneblødning. Nå varsler datteren om hendelsen til det svenske helsetilsynet, skriver Dagbladet.se.

– Hadde hun fått en CT, kunne man oppdaget blødningene tidligere og kanskje reddet livet hennes, skriver datteren i anmeldelsen.

Hun beskriver hvordan moren besvimte i dusjen da hun bøyde hodet bakover for å vaske håret.

– Hun var kvalm og hadde kraftig hodepine.

Det endte med ambulansetur til akuttmottaket ved Sundsvalls sykehus.

Kvinnen ble sendt hjem etter at legen ga henne piller mot hodepinen. Vurderingen var at hodepinen kom fra kvinnens nakke og at det ikke fantes nevrologiske tegn på hjerneblødning.

Dagen etter søkte kvinne hjelp på en legevakt. Utenom hodepinen var hun nå plaget av svimmelhet.

Stolte på sykehuset
Legen ved legevakten stolte på at det var foretatt en nøye undersøkelse på sykehuset og gjorde derfor ikke flere undersøkelser.

Men besøket hennes på sykehuset ble ikke journalført før 12 dager senere, så legen på legevakta hadde ingen mulighet til å se hva akuttmottakslegen hadde gjort av undersøkelser. Sykehuset kritiseres av Socialstyrelsen for sen journalføring.

Les mer om saken hos svenske Dagbladet

Powered by Labrador CMS