Kommunikasjon

Tilbake i ambulansetjenesten

En kvinnelig ambulansesjåfør ble fortalt at hun ikke kunne fortsette i jobben på grunn av en advarsel. Nå har Helsepersonellnemnda omgjort den.

Publisert Sist oppdatert

En kvinnelig ambulansesjåfør ble fortalt at hun ikke kunne fortsette i jobben på grunn av en advarsel. Nå har Helsepersonellnemnda omgjort den, skriver Moss Avis.

Bakgrunn:Ambulansearbeider fikk advarsel fra helsetilsynet - nektes jobb

Kvinnen fra Mossedistriktet gikk i fjor med på en midlertidig omplassering til jobb uten direkte pasientkontakt, i påvente av at Statens helsetilsyn behandlet saken hennes.

Bakgrunnen var et stort antall klager mot ambulansesjåføren i løpet av en periode på fire måneder.

Hun skal blant annet ha snakket om svært upassende temaer overfor pasienter under transport. Utsagn som at det var «mye dritt på nattevakt» med narkomane, fulle folk og psykiatripasienter skal ikke ha blitt tatt godt imot.

Hun fortalte også til en bårepasient at hun likte å jakte og drepe dyr, og viste frem en kniv hun var utstyrt med til en pasient under transport. Samtidig skal hun ha uttalt at hun måtte ha noe å forsvare seg med på vakt. I et tredje tilfelle var klagen rettet mot feilbehandling av en pasient hun skulle hente.

På grunnlag av den korte tiden mellom klagene og det samlede omfanget besluttet Statens helsetilsyn å gi henne en advarsel. Striden fortsatte da det oppsto konflikt mellom kvinnen og Sykehuset Østfold om hun kunne fortsette å jobbe med pasienter. Det endte med at hun saksøkte sykehuset for å få jobben tilbake.

– Arbeidsretten dømte sykehuset til å gi henne jobben tilbake, forteller direktør for kommunikasjon og samhandling ved sykehuset, Anne Grethe Erlandsen.

Kvinnen er i dag tilbake i samme jobbstilling som før.

– Vi må rette oss etter det som har blitt bestemt. Samtidig er vi ansvarlig for å gi en forsvarlig og omsorgsfull helsetjeneste

– Er dere trygge på at dere kan gi det med kvinnen som ansatt?
– Ja, svarer Erlandsen.

Les mer om saken i Moss Avis

Powered by Labrador CMS