Innenriks

TETRA-seminaret 2009

HHvor forsinket er dere? er det spørsmålet Tor Helge Lyngstøl, direktør for Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) får oftest. Han erklærte 2010 som det store nødnettåret i åpningsforedraget på årets Tetraseminar.

Publisert Sist oppdatert

Hvor forsinket er dere? er det spørsmålet Tor Helge Lyngstøl, direktør for Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK) får oftest. Han erklærte 2010 som det store nødnettåret i åpningsforedraget på årets Tetraseminar.

Leveransen er altså to år forsinket, blant annet på grunn av leverandørforsinkelser. Politiet i Follo tar trolig i bruk Tetranettet før jul som de første.

- Helse er sinken
Helsesektoren ble karakterisert som "sinkene", mens politiet i front, spissformulert av sofadebattleder Svein Tore Bergestuen, på slutten av to dagers Tetrakonferanse. - Dere har vært så jævla kravstore oppi det hele, sa han henvendt til Tor Helland i Kokom.

- Det er en drøy påstand at vi blir betraktet som sinker, svarte Helland. - Jeg mener at alle etater har stått skulder ved skulder for å komme framover. At leverandørene har problemer med å stable ting på beina gjør det dårlig å skylde på nødetatene. Det var helse som var en pådriver i sin tid. Og så kom Justisdepartementet.

Ambulanseforum skal ha en større artikkel om Tetra og Nødnettleveransen i siste nummer før jul. Da vil det bli mer stoff fra seminaret.

Powered by Labrador CMS